Plan A-B og C

Mandag den 8. juli 2013. Rena: Selv på en 30 års jubilæumstur kan der ske uforudsete begivennheder. Først kom der en mand ned og spurgte om vi ville campere permanent; En gravemaskine var på vej, og vejen ned til lejren ville blive lukket.... En rigtig træls melding. Faktisk en katastrofe! En ny lejr skulle findes og på et muligt sted, der dog viste sig at være lige lille nok til 8 mand, fik jeg smadret fronten på en træstup, som jeg overså. 

130708 rena2

Efter mange år med denne unikke udsigt, er det vist slut. Ejeren har besluttet, at der skal sættes en bom for vejen. Ikke engang cognac eller anden stærk valuta kunne blødgøre beslutningen. Det søde værtspar på Holmbo Camping kaldte lukningen asocial. Efter 30 år mener jeg da også at det kunne være rimeligt med et varsel. Det syntes de lokale som vi snakkede med også! Men nye tider, nye fiskevande.... 

130708 rena1

Buler og sommerstemning ved Rena. 

Rena Fiskecamp

Plan C blev Rena Fiskecamp hvor Lars B. Johansen med stor venlighed lod os etablere en ny base. Hurtigt fik vi sat grejet og telte op og der gik gang i planlægningen af aftenens fisketur.

I Campens baghave findes en lille sø, og Jeppe der stadig har fiskefeber kunne ikke rigtigt vente og fik klargjort geddegrejet og en pontonbåd. Snart måtte de lokale Naphanser føle hvordan det er at bide i popper og blive målt og vejet. Største vejede vist omkring 3 kilo.  

Guider guiden

Aftenens tur gik fra Hængebroen og retur det Deset.

Indehaveren af Rena Fiskecamp Lars B. Johansen, der er født og opvokset i området, og som jeg kendt i rigtig mange år, fik plads på det drejelige forsæde i min Anderson Guidebåd, der for første gang var med på Rena. 

Det dejlige sommervejr havde tiltrukkket rigtigtigt mange fluefiskere der var vadene eller fiskede fra kajak eller kano. 

Mens vi langsomt gled vi ned af elven gik snakken om de massive klækninger, fiskene og livet ved elven. Rigtig givtig tur med en der om nogen kender elven!

Flere fisk ringede, men kun få var stabile. I de rolige dybe partier var det tydelig vis helt der var mest aktive, mens det langs kanterne var ørrederne der dominerede. I det riflede vand så vi mest stallinger. 

Aftenen sluttede med snak og en pilsner i campen. Æresfiskehatten tilfaldt i dag Søren Klünder for en flot 2 kilos ørred. Ellers blev det til nogle mindre ørreder og lidt stallinger.

 130708 rena3

Lars B. Johansen med en af turens mindre ørreder på en aften der i øvrigt bød på en massiv klækning og sværmning af døgnfluer og vårfluer. 

130708 rena5

Søren Klünder måtte iføres æreshatten for en smuk ørred på omkring 2 kilo. {jcomments on}