Vejromslag og fisk

Tirsdag den 9. juli. Rena: På dages tur fiskede jeg sammen med Jeppe, Lars A, Lars R og Jan.

 130709 Rena3

Stallingerne har en imponerende gennemsnitsstørrelse på omkring 50 cm. Men måske er det et problem at vi ikke fanger ret mange mindre? Bemærk i øvrigt "fortøjningen" ved åren der sikre at jeg kan komme på kastehold af de ringende fisk!

Færre klækninger 

Prøvede først at tjekke om nogle af mine fisk opstrøms Desetbroen var aktive… Drev efterfølgende gemmen den sølignende del af elven nedstrøms broen. Strækningen er dyb og stille og under land er der en god bevoksning af vandranunkel m.v. Så her et par mindre gedder flygte da de blev opmærksomme på skyggen fra pontonbåden. 

Efter omkring en kilometer bliver elven smallere og efter et strømstærkt stryg er der flere kilometer hurtigtstrømmende vand som næsten alle steder er omkranset af skrænter, træer og anden tæt vegetation. 
Hurtigt fanger jeg et par mindre, men bomstærke ørreder, der tager min højtflydende flue fisket tæt under bredden. 
På en stækning med dybere og lidt mere ensartet roligt vand har Jeppe opdaget en flok aktive stallinger. Men da vegetationen ikke giver mulighed for bagkast og strømmen er for kraftig til at båden kan holder med svømmefødderne, overlades pladsen til mig. I båden har jeg medbragt noget bardunsnor som jeg kan binde til en gren og i siden på pontonbåden. Strømpresset får nu pontonbåden til at ligge godt halvanden meter fra land så jeg kan kaste og nå at få præsenteret fluen for stallingerne. Det bliver hurtigt til tre flotte fisk og til endnu et par stykker der ikke blev kroget ordenligt. 
Syv otte timer går hurtigt og da vi pakker sammen ved den militære adgangsvej opstrøms Holmbo, kan vi se tilbage på en dag hvor der var gode fisk til alle. Stod selv for 4 stallinger og 5 ørreder. 
130709 Rena4
Strækningen opstrøms Rød Vestside broen på en dag hvor vi trods den truende himmel slap for vand, lyn og torden
130709 Rena2
Da vi ved titiden returnerede var det til lækkerier tilbered af mesterkokkene Søren Klünder og Torben Ø. Andersen. Menuen: Kyllingsuppe og kylling karry tilberedt på wok! 

Hvor er de små?

Jeg undre og bekymre mig lidt over, at gennemsnitsstørrelsen for stallingerne er på ca. 50 cm. Hvor er de mindre? Har der været nogle år med manglende gydesucces? Lars B. Johansen og andre har også bemærket stallingernes størrelse, men har heller ikke et svar....{jcomments on}