Madfiskeri...

Torsdag den 5. juli 2018.180705 rena deset night

Efter endnu en dag uden en eneste sky trak det i løbet af aftenen op. Uover at være betagende at kikke på, betød skyerne også at der for alvor kom gang i insekter og fisk. 

Rena, Deset

Efter en meget hed dag med temperaturen tæt på de 30 grader, var det dejligt at komme til elven og få fødderne ned i det kølige vand. 

Opgaven lød på at der først og fremmest skulle fiskes helt. Havde da også håbet at finde nogle fouragerende helt på pladsen med det lave vand og den lyse bund. Sight-fishing er spændende og givtigt. 

Sådan gik det imidlertid ikke. Med store mængder døgnfluer og vårfluer på overfladen, var heltenes opmærksomhed rette mod maden på overfladen. I strømkanten stod heltene tæt og der blev inhaleret rigtigt mange insekter. 

Som så ofte før startede jeg aftenen med godt nok at kroge, men også miste heltene, der er kendt for deres bløde skrøbelige "kystøj".

Mistede syv eller otte fisk inden den første kom i nettet og var lige ved at tro det skulle være en af de ture hvor jeg ikke kunne indfrie mit løfte om at levere fisk til aftensmaden. 

Heldigvis belv det bedre med krogningen senere på aftenen. Ud over 5 helt, der blev slagtet og saltet, blev det også til en del ørreder og stallinger .

Sluttede fiskeriet lidt før midnat og nød ved hjemkomsten et par glas kølig hvidvin med min nabo Claus Wied. 180705 rena deset brown trout

Mit i flokken af helt dukkede denne kompakte lille ørred op.180705 rena deset faling tree

Vandstanden faldt vel omkring 30 centimeter i løbet af aftenen.180705 rena deset white fish

Havde udfordret mig selv og lovet at skaffe forretten til aftenens måltid...