danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Lørdag den 11. juli 2020.200711 rena helt

Det holdt hårdt, men det lykkes at få et par helt i nettet. Fiskene er renset og saltet så de i løbet af et døgns tid er klar til rygning. 

Norge, Rena

Mission helt/sikk

Har altid været facineret af helten. Det startede da jeg i '83 for første gang var i Norge på fisketur. I en pool i et tilløb stod der 3-4 helt som jeg kunne se i det dybe vand. Heltene tog tydeligvis nymfer og vårflue pupper. Og med en belastet Gold Ribbet Hare Ear lykkes det at få en af heltene i nettet og med retur til rygeovnen på campingpladsen. 

Det var også på det tidspunk vi startede de spændende og givende heltfiskeri på Tange Sø hvor milliarder af dansemyg fik heltene til overfladen.  Har du lyst til at læse mere om dette, kan jeg anbefale: Helt på flue (Tange Sø).

Dagens tur!

Får gæster mandag og vil gerne kunne servere et par friskfangede og varmrøgede Rena helt. På dagen tur ignorede jeg derfor de ellers fristende ørreder og stallinger for at satse hundrede procent på helten.

At missionen skal skulle blive mere udfordrende end forudset, havde jeg bestemt ikke regnet med,, og dog!

Det er kendt at helten, der med sit overbid og lille mund som er designet til at "pille" larver, nymfer, snegle og lignende op fra bunden, ofte kroges yderligt i den bløde munddel, når den ta'r vores tørflue. .

Afhoppere

Drev med den svage strøm ned mod en flok med helt. Da jeg var i kasteposition blev blev båden "parkeret". Første gang fluen blev præsenteret blev den taget. 

Helten er ikke nogen fighter og jeg ved at den håndteres med største forsigtighed. Alligevel smuttede den af krogen efter mindre en 20 sekunder. 

Havde nok ti lignende kontakter hvor helten sagde goddag og farvel. 

Tjekkede krog og flue flere gange, men alt var i orden.

Havde efterhånden mistet troen på at det skulle lykkes, da jeg endeligt fik en helt i nettet. Tænkte, nå nu må det blive bedre....

Men nej. Heltene fortsatte med at afhopningen, vel fem, seks stykker mere. 

Det lykkes dog at få endnu en helt i nettet inden jeg lidt før midnat returnerede.

200711 rena bjarne fries

Da min gode ven Bjarne Fries, der traditionen tro tilbringer sommeren her i Norge, og når der ikke er Corona, i Sverige. Bjarne køre rundt i sin ældre grønne Toyota med pontonbåden på taget. Overnatter i sit "soveværelse" som ophænges mellem to træer. Efter middagen drog Bjarne videre på sommerens eventyr.

 200711 rena regn

Igen i dag satte ind med et par kortvarige regnbyger som også satte gang i vinden og en stopper for de overflade fouragerende fisk!

200711 rena guide

Mødte denne guidebåd der driftede nedstrøms. Båden er nok næsten dobbelt størrelse af min Anderson. Bemærkede også, at frontsædet var løftet, hvilken giver bedre overblik og kastemuligheder for fiskeren, men også bedre mulghed for den sky ørred til at opdage at der er fare på færde! Tænker at båden vejer plus 50 kilo, mens min båd kan holde sig på den rigtige side af de 30 kilo. 

200711 rena aften deset

Vinden lagde sig endeligt og der var god gang i helt og ørreder, der tydeligvis nød den store føderigelighed på overfladen.Mød

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

rena match hatch

190613 slovenien river

Drømme -og fiskerejse? Min ven Mogens Wagner Cuber bor og har gode kontakter i Slovenien.

Læs mere! 

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo