danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Heldige og uheldige!

Tirsdag den 14. juli 2020.200715 rena danskere rena

Fra venstre: Danske Erik, Flemming, Torben og Rasmus med Rena i baggrunden. 

Norge, Rena

I guidebåden

Med besøg fra Randers har jeg planlagt fiskeriet således at Rasmus starter med en forsædetur i guidebåden, mens farmand Torben Hansen så han vadefiske. Aftenfiskeriet vil så blive med Torben på forsædet. 

VI søsatte ved Strømstad og drifter de få kilometer ned til Deset. .

Danskere i knibe!

Da vi ankom blev vi budt velkommen at et par camperende danskere, Erik og Flemming. Næppe var Torben steget ud af bilen før han blev genkendt på den gode måde. Det var Erik der spurgte: "Er det ikke Torben Hansen, borgmesteren fra Randers? 

Torben kunne kun bekræfte, og af den efterfølgende snak, som jeg overhørte mens grej og båd blev klargjort, kunne jeg forstå at Erik var vores statsminister Mette Frederiksens ex'er og at de havde mødtes ved flere lejligheder bl.a. i Snapstinget da Torben var folketingsmand. 

Da grejet var klargjort, kunne jeg give nogle råd om pladserne langs Rena, lidt om fiskene og om fluerne... 

Da Erik og Flemming skulle starte deres Volvo for at komme længere opstrøms til nogle fiskepladser, skete der det, der ikke må ske, specielt for en Volvo. Batteriet var totalt fladt... Og heldigvis var gode råd var ikke dyre, men lå bag i min bil, nemlig et par startkabler! Med rød til rød og sort til stel, spandt Volvoen igen. Sagde, at de hellere måtte beholde startkablerne intil de havde fået tjekket bilen!

Udfordringer til Rasmus!

For første gang skulle Rasmus fiske med tørflue i et strømvand som Rena. 

Lagde os i første omgang tæt på en flok stallinger som desværre ikke tog hvad som helst. 

Vi kunne se de smukke stallinger nymfe og en gang imellem stige mod overfladen, sikkert for at nappe en af de mange døgnfluer der kæmper for at komme fri af overfladespændingen... 

En mindre ørred og stalling blev det til her.

Blandt de mange Rhodani døgnfluer var der også enkelte af de langt større Danica som jeg som altid fulgte. 

Da jeg så en pæn stalling gøre et mislykket forsøg på at inhalere den store døgnflue og et sekund senere så en pæn ørred nappe insektet, satte jeg en majflue imitiation på Rasmus forfang. 

Da vi lidt efter drev nedstrøms, så jeg en ørred regelmæssigt ringe i en strømrende tæt på bredden. Fik ankret op og instrueret Rasmus i hvor ørreden stod og hvor fluen skulle placeres. 

Kastet og præsentationen var perfekt, og sandelig om ikke ørreden intetanende steg til overfladen og selvbevist åbnede munden og inhalerede fluen... Rasmus strammede op, eller rettere gav et hårdt tilslag, som den tynde forfangsspids ikke kunne holde til. Så ørreden vende med fluen i munden - en smuk gylden ørred på nok 50 centimeter. En oplevelse som jeg er sikker på at Rasmus aldrig glemmer. 

Aftentur med Torben

Efter de velsmagende pizzaer fra Rena, satte jeg sammen med Torben Hansen atter kursen mod elven. 

Vandet lå blankt og der var stor set ingen overfladeaktivitet. 

Valgte at sætte kursen lidt nedstrøms og forsøge at finde en flok helt.

Onsdag er der planlagt grill og selvfølgeligt ville det være passende og lækkert med fisk på grillen. 

Fandt en flok helt og gik igang med fiskeriet. 

Der skulle ikke mange kast til før end Torbens flue forsvandt. Helten blev dog ikke længe på krogen. Flere gik samme vej, men det lykke da at få helt i nettet for os begge. 

På vejen retur spejdede vi efter aktive ørreder, som vi ikke så noget til. Derimod skræmte vi i det lave vand, tæt på bredden to sværvægter ørreder, der tæt på båden, efterladende en hvirvel og en trykbølge satte kursen ud i elvens dybere vand. 

200715 rena sommerrain

Der var lovet heldagsregn, men vi slap med nogle tåelige sommerbyger.

200715 rena torben fighter

Selv om helten fightes med største forsigtighed, ender "kampen" ofte med at helten slippen af fluen. På billedet udviser Torben Hansen der største forsigtighed forgæves. Helten smuttede lige inden den kom i nettet!

200715 rena torben helt

Torben Hansen fik efter flere forsøg med helt/sik der ikke blev hængende på flue, endeligt en fisk i nettet! 

200715 rena splitcane

Lod min favorit stang lille hjemme på dagens tur. Selv om stangen med den parabolske aktion er perfekt til at fighte de blødlæbede helt, benytter jeg den af "sikkerhedsmæssige" årsager kun når jeg fisker alene i min Anderson Mosqeeto. 

 

© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers