Vejret   Tidevand    Vandtemperatur   Søsætning          

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

danlendenosv

Med tørt og nymfe

Tirsdag den 13. juli 2013.210713 rena release trout

På tørflue: Mens jeg fighede ørreden drev jeg 100 meter ned at den raskflydende elv. Tak til Mong og Vidar for foto!

Med strike-indikator 

Det er ikke altid at fiskene søger føde på overfladen. Da vi startede på dagens tur var der kun få fisk, der viste deres interesse for døgnfluerne.

I Bonds Flyshop havde jeg fundet et par interessante strike-indikatorer, som jeg ikke tidigere har set. Indikatorerne er utroligt lette at montere og justere. Endelig holder de sig flydende i al evighed!

Frygtede, at de ville være en udfordring at kaste med, men blev positivt overrasket. De lette plast kugler mærkes knapt nok, og på min 10" #6 stang gik det fint at kaste et par belastede nymfer bundet på et 3 meter langt forfang med indikatoren monteret ca 50 centimeter fra fluelinen. 

Når der skal fiskes med nymfe er det afgørende at nymfen præsenteres tæt på bunden. Mærker du jævnligt bunden, fisker du rigtigt!

I det rolige vand omkring Deset broen fangede jeg 2 fine stallinger på nymfe.

Tørfluer der frister

Efter snart en uge med store insekter som majfluer, vårluer og slørvinger, har ørrederne vænnet sig til disse "godbider". Selv om der ikke lige er en klækning og en masse insekter på overfladen, har de store fødeemner indprentet sig for en tid i ørredens hukommelse. Fokus er på overfladen! Og selv midt på dagen, når ørreden er trukket ind langs bredden, hvor der både er en svagere strøm og lidt skygge. 

Fiskede i dag med en #10 Nelson Caddis som blev præsenteret i det rolige vand langs bredden. Syv ørreder fra 35 cm. til ca. 55 cm lod sig friste.

Mange kast og meget vand!

"Blindfiskeri", altså fiskeri hvor du præsentere fluen over mulige standpladser praktiseres lettets fra pontonbåden, hvor du hele tiden kan korrigere med svømmefødderne. I driftbåden, men en god guide ved årerne er det selvfølgeligt også en mulighed.

Endelig gør driftfiskeriet fighten mere sikker da du driver med ørreden nedstrøms. Du skal ikke trække fisken op mod den kraftige strøm.

210713 rena mong vidar

Fiskede i dag sammen med Vidar Nysæter og Henrik Minor Vedel, der tog turen ned af elven i den gule Anderson dobbeltbåd.

210713 rena stalling

Et par stallinger i Rena størrelsen kom også i nettet og retur på dagens tur. 

210713 rena nelson caddis

Dobbelt hackle og tre lag hjortehår sikre Nelson Caddis en god flydeevne 

210713 rena henrik trout

Ørreden tog en højtflydende Nelson Caddis præsenteret over ørredens standplads tæt på bredden.  

210713 rena strike indikators

Strike-Indiator der let monteres på forfanget med en klemskrue. Indikatorerne er hvide og kan evt. farves med tuch. Fås i Flyshoppen på Rena Fiskecamp, der forøvrigt lige er blevet opgraderet med mange nye velfangende fluer. 

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

Lignende artikler:

© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers