Vejret   Tidevand    Vandtemperatur   Søsætning          

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

Aften Tour med ørred!

Lørdag den 16. juni 2022.220716 rena sunset

Rena elven: Kan vist ikke få nok af de gode timer på elven. I dag blev det til lidt ørred og helt...

Fluebindning, ankertest, mosquito og ørreder  

Kan godt mærke at vi næsten er kommet en måned over midsommer. Dagen er kortere og det bliver mere mørkt når solen er gået ned.

Startede ellers dagen med at binde nogle flere af de sparsomt bundne CDC klækkere som inprægneret i High N Dry holder sig godt flydende - stallinger og helt elsker den flue!

Flere kendte fluefiskere kom også forbi for en snak - hyggeligt!

Inden aftensmaden satte jeg sammen med John Bond hans spritnye Anderson Mosquito op med bl.a. anker system. John Bond og Rena Fiskecamp forfandler både fra Anderson Pontoon og har bl.a et par Mosquito'er på lager. I forbindelse med klargøringen af båden optog vi også en lille video.

Rolig aften med ørreder på kanten

Fik lejlighed til at teste et anker som norske Jaran har lavet til sin Mosquito - en kompakt sag der kan holde båden selv i kraftig strøm!

Fiskemæssigt var det min plan at prøve at overliste et par af de ørreder som står i skyggesiden (østsiden) på lavt vand under træerne. Jeg driver med den langsomme strøm og placere min Danica imitiation tættest muligt på bredden. 

Kaster et par gange for langt så fluen sætter sig i et træ. Padler ind for at frigøre fluen, mens jeg holder et vågent øje for at kunne iagtage eventuelt skræmte ørreder.... Og jo, en ørred står i et område med circa 30 centimeter vand. Ørreder svømmer med stor fart ud i den dybere del af elven, da den ser mig. 

Endnu engang får jeg kastet fluen lidt for langt. Fluen sidder løst i et træ. Jeg trækker forsigtigt i flueline og fluen slipper og daler ned på vandet lige hvor der står en ørred. Ser ørreden løfte hovedet og åbne munden. Fighten var hektisk og dramatisk. Ørreden ville ned i grøden. Jeg ville holde den højt og fri af grøden. I nettet kom den dog og det blev også til et billede. 

Lidt længere nedstrøms så jeg en micro ring. Fluen blev placeret en meter optrøms. Lidt efter forsvandt fluen næsten ubemærket og snart lå den 40 centimeter lange ørred i nettet. 

Heltene var aktive og jeg fik hurtigt et par stykker landet og genudsat. (Det var på CDC klækkeren). 

Lidt senere ville jeg prøve om jeg kunne få heltene til at tage min majfluen som stadig sad på enden af forfanget på den anden fluestang. 

Kunne godt få heltene til at tage majfluen, men kunne ikke få dem kroget. 

Sluttede ved elleve tiden da jeg syntes det var lidt for mørkt, så jeg ikke længere kunne nyde det visuelle ved fiskeriet.

220716 rena henrik leth deset

Sinne Fries tog fangede mig mens jeg fiskede og drev langsomt med strømmen.

220716 rena trout

Ørreden sippede næsten ubemærket insekter under et træ og kunne ikke stå for min Vulgata imitiation. 

220716 rena grussvinger 

Dagen nærmer sig sin afslutning og den smule vind der var, har lagt sig.

220716 rena cdc hatcher

Brugte nogle timer til at binde en håndfuld friske CDC klækkere som både helt, stallinger og ørreder elsker.

Enig, uenig eller har du en kommentar?

Giv gerne en tilbagemelding!

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers