danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Fin aften med Rasmus

Tirsdag den 19. juli 2022.220719 rena rasmus helt

Rena elven: Der skal serveres røget helt med kartofler, purløg og rømme, når vi onsdag samles omkring borden og grillen på Rena Fiskecamp.

Sommervarme, klargøring af grej og lille driftur i dobbeltbåden

Mandag aften ankom min gode ven Torben Hansen fra Randers og familie til fiskecampen. Torben der til daglig sidder for bordende når der er byrådsmøder er også en engageret fluefisker. Samme er sønnen Rasmus. 

I Danmark fiskes der mest i langsomtstrømmende, eller stillestående vand, mens vi i Rena oftest fisker i raskstrømmende vand. 

Startede med at køre lidt nedstrøms hvor vi som følge af den lave vandstand kunne vade ud til en ø og fiske i strømrenden uden at bagkastet generes af træer og buske. 

Forfang og afffiskning

Forfanget skal sammen med fisketeknikken sikre at fluen friver frit og naturligt med strømmen. Så da vi efter den korte fisketur der kun gav et enkelt nap, returnerede til fiskecampen forlængede jeg Torben og Rasmus forfang. Som spids bandst jeg godt en meter 0.14 mm monofil. 

Med Rasmus på forsædet

Aftenturen foregik med Rasmus på forsædet i min Anderson Guidebåd, som i fin stil overlevede en tur i asfalten. Fik dog rigtigt hjerterytmen op, da jeg i forbindel med kørsel sammen med John Bond oplevede at båden med 70 kilometer i timen, faldt af taget på Caddy'en. Heldigvis lå der ikke biler, eller endnu værre en motorcykel bag os.... Eneste ar er tilsyneladende en rids i den ene åregaffel og en trisse til ankeret der knækkede. Årsagen til uheldet skyldtes at jeg havde fået monteret den ene rem forkert - dumhed!

Fik hurtigt udbedre skaden og kunne snart drive nedstrøms med Rasmus på forsædet. 

Stallingerne viste sig flittigt når de lidt støjende tog insekter på overfladen. Ørreden langt mere diskrete. 

De første par stalllinger der tog det "Dyr" som Rasmus præsenterede for dem blev fightet og var tæt på nettet. Rasmus var skuffet, men snart var der flere fisk at kaste til. 

Bedste fiskeri oplevede vi da vi fiskede til en flok helt/sik. Mange tog fluen og blev mistet, men snart lykkes det Rasmus at få tre fine helt indenbords. Jeg fangede så den sidste, så der til aften er en helt pr person.

220719 rena torben rasmus

Torben og Rasmus Hansen startede dagen med en tur som vadefiskere.

220719 rena rasmus trout

Også en ørred kom i nettet på den magiske aften. Bemærkede ørreden var blank og ikke farvet, som de vanlige Rena ørreder.

220719 rena rasmus stalling

Efter et par mistede stallinger lykkedes det endeligt Rasmus af få sin første stalling i nettet.

220719 rena bjarne solned

Da vi sluttede fik vi hilst på Bjarne Fries som også nød den skønne sommeraften.

Du kan læse om flere fisketure i bl.a. Rena her: https://brakvand.com/fisk-fangst/norge

1000_200_sea_trout.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers