danlendenosv

Kik forbi min opdaterede side om geddefluefiskeri Naphans.dk

Langs Kystvejen

Torsdag den 19. november 2020.201119 stevns erik leth

Besøger nogle dage min broder Erik Leth på Stevns. Der skal hygges og fiskes.

Stevns

De ville have jern!

Kraftig vestenvind giver lav vandstand i Køge Bugt. I dag lå vandstande omkring 75 cm under normalen. Sten og revler som vi normalt ikke ser fri af vandet, var i dag blotlagt.

Erik, min bror havde på telefonen fortalt om vinden og den lave vandstand, så jeg kørte til den lille parkeringsplads på Kystvejen og gjorde båden klar. 

Efter den lange biltur fra Randers til Stevns, trængte jeg til at røre benene. Motoren blev liggende i bilen og jeg søsatte, besluttet på at benytte årer og svømmefødder. 

Fik hils på Erik, der fiskede godt 100 meter øst for parkeringspladsen og søsætningspladsen inden jeg begyndte at fodpadle og fiske op mod den kraftige vind, der kom skråt mod mig inde fra land. I vindstødene skulle der virkelig arbejdes, og for at holde kursen gjaldt det om at holde båden direkte op mod vinden. 

Fiskede mod vinden en god kilometer langs revlen og fik kastet fluen ud over det lidt dybere vand hvor bunden består af sten og blæretangsbund.

Mærkede desværre ikke noget til ørrederne i det klare og urolige vand. Lidt heldig skal man også være!

Erik havde en lille fin blank ørred på blinken og hans mange årige ven Bo, havde fornøjelsen af at lande en blank ørre på 50 centimeter. 

Vinden vendte fra det sydvestlige hjørne til en mere nordlig retning hvilken fik bølgerne til at rejse sig og vise "tænder". 

Besluttede at drive med vinden tilbage til bilen og fik lagt båden op på taget. Hjemme hos Erik stod den på varm kaffe, ild i brændeovnen og en god snak med Bo, der også trængte til lidt tørring og varme. 

Der skal ryddes op!

Ud over fiskeriet var det dagen hvor der blev sagt farvel til Mogens Jensen og goddag til Rasmus Prehn.  

Med sager som "Kvotekonger", Havbrug, "Miljømuslinger", "Landbrugspakken", "pesticider" og nu "Mink", må det være tydeligt for enhver, at agrokratiet, eller lobbyisterne fra landbruget, der har deres daglige gang i ministeriet, har tilranet sig alt, alt for meget indflydelse. Tydeligvis er det flere gange lykkedes for landbruget at undertrykke miljøet, folkesundheden og den sunde fornuft. Også de tætte kontakter til fiskeriets "kvotekonger" har kompromiteret store dele af ministeriet. For lystfiskere har det bestemt heller ikke været nogen god oplevelse at folk fra ministeriet har haft en stor finger med i spillet om fordelingen af fisketegnsmidlerne. 

Vigtigte opgave for den nye minister må være at blive frigjort fra denne dårlige indflydelse. 

201119 stevns sten

 I løbet af turen passerede flere byger, der ud over vand gav masser af vind!

201119 stevns kystvejen

Da jeg ankom ved titiden var Erik allerede igang - han ses i baggrunden. 

1000_200_nz_turangi.jpg
© 2021 - brakvand - CVR 38707108 -Henrik Leth - Skytten 118 - DK8920 Randers