Nu skal der gydes!

Mandag den 30. marts 2020.200330 tange flue

Benyttede et mere usynligt monofil forfang mens Henrik Minor Vedel benytte et mere traditionelt og mere synligt wireforfang.  

Tange Sø 

Wire eller monofil?

I april er gedderne i ferksvand fredet. De kære gedder, min favoritfisk, skal ro til at gyde og dermed sikre kommende generationer af bomstærke skarptandede udfordringer. 

Havde sammen med Henrik Minor Vedel og Jesper Bech at bruge dagen på at friste Naphans med vores fluer. 

Havde for en gangs skyld prøvet at udskifte det vanlige wire-forfang med et ditto i monofil. Vandet i søen er rimeligt klart, og jeg tænkte at det var en god mulighed for at tjekke om forfanget skulle have væsenlig indflydelse på geddernes bidelyst.

Henrik Minor Vedel fiskede med traditionelt wireforfang og med en flue nogenlunde magen til min. 

Resultatet var at jeg havde tre gedder i hånden og fire gedder der bed på fluen uden at blive hængende på krogen. Henrik Minor Vedel der fiskede med det traditionelle wireforfang havde fire gedder i handsken og fem der ikke blev hængende....

Stort set alle gedderne huggede forsigtigt.... Måske de snart tænker mere på den kommende gydning? 

200330 tange afspritning

Jesper Bech og Henrik Minor Vedel holder god smittefri afstand mens den "indre afspritning" i form af god rom glider ned!

200330 tange gedde

Har bemærket af mange af søens gedder har et unormalt langt underbid....

200330 tange tommas stenfeldt kolding

Tommas Stenfeldt Kolding var godt i gang i sin Anderson Speedster da vi ankom ved ti-tiden. 

200330 tange mong gedde

Henrik Minor Vedel er ikke helt tryg ved geddens mange skarpe og spidse tænder. Handskerne blev selvfølgelig flænset!

200330 tange gruppemeeting

Vores dygtige borgmester Torben Hansen har ordet... Sluttede dagen med et Skype-møde med den øvrige socialdemokatiske byrådsgruppe i Randers. Fantastisk og effektivt, at de politiske drøftelser og beslutninger  kan afholdes uden at vi kommer i smitterisiko. Under mødet havde jeg udsigt til at par kåde ænder, der helt snart er klar til en stor flok ællinger!