danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Søndag den 15. november 2020.201115 mariager fjord katbjerg

Sydsiden af fjorden mellem Skellerup og Katbjerg Odde.

Mariager Fjord 

Mink smitter mennesker og mennsker smitter mink!

Orkede ikke at høre, og se mere følelsesporno fra minkavlerne, landbruget og Blå Brok. På trods af at minkbranchen de sidste år har kørt med underskud og at efterspørgslen efter minkskin er minimal, er hele mediefladen ukritisk blevet budbringer for spin og kynisme. 

Ingen modehuse har længere mink med i kollektionerne og det er faktisk blevet "no go" at vise sig i en minkpels? 

Faktisk har Corona reddet flere minkfarmere, der efter flere års underskud var truet af konkurs - noget vi ikke høre i medierne.

I medierne har der heller ikke været meget om de gentagne advarsler om mutation og smittespredning fra et stor antal dyr, der lever tæt i små bure. Virusmutationen og smittespredningen har længe været forudset. Kun få har lyttet og alle, også myndighederne har fornægtet risikoen. 

Har i øvrigt aldrig forstået, at det har været lovligt at spærre vilde dyr ind i let lille bur for senere at flå pelsen af dem. Kroppen fra dyrende er selvfølgelig blevet brugt til biodisel, men er det ikke sygt at have 17 millioner mink under disse hjerteknusende forhold? 

Mens jeg fiskede blev der forhandlet om milliarderne. Gid politikerne havde samme omsorg for de mange lønmodtagere der også har mistet deres job, men de har selvfølgelig ikke sponseret Venstre valgmaskine!

Klart vand og lidt vind!

Sommerens alger er stort set omsat. Kun enkelte steder er der stadig alger der er i gang med forrådnelsen og "liglagnet" er minimeret. 

Sigtbarheden ned gennem vandsøjlen er høj, og jeg kunne på 5-6 meter vand ane bunden og de mange muslinger der levet her. 

Fjorden er endnu engang kommet over en kritisk sommertilstand med iltsvind.

Da vi startede fiskeriet var der stort set ingen vind og som alle ved giver klart og stille vand store udfordringer når det gælder om at friste ørrederne. 

Havde rigget til med flydeline og langt forfang. Vinden der langsomt friskede op kom fra den sydlige retning, hvorfor vi valgte at startede med at fiske langs nordsiden. 

Vi ligger omkring 20 - 30 meter fra bredden og kaster vores flue med vinden helt ind i strandkanten hvor ørrederne tydeligvis søger føde. 

Startede med en streamer med en lidt lang hale og mærkede flere gange lidt napperi uden det blev til fast fisk. Fluen blev udskiftet til en i mindre størrelse med kortere hale. Det hjalp! 

Også Lars fangede lidt ørreder, men selv om der var ørreder på fluen og i nettet, fik vi ikke hilst på nogle af de store. 

Vi fangede både blanke fisk, der tydeligvis er trukket ind i fjorden for at overvintre og fjordørreder - bækørreder der er end i fjorden uden at blive smoltificeret.  

201115 mariager fjord lars andersen

Bådbygger Lars Andersen nyder cigaren og det gode vejr.

 201115 mariager fjord bro

Broen er trukket på land for vinteren. En god beslutning hvis der de næste måeneder skulle komme is. 

201115 mariager fjord aalegraes

Dagens bedste oplevelse var helt sikkert at nyde synet af nogle friske ålegræs bede i området vest for Katbjerg Odde.

 

Visit Mariager Fjord

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Fritidshus 2 km fra Stinesminde midt på nordsiden af Mariagerfjord udlejes på uge eller weekend basis. Huset er på 160 m2 med alt som behøves til 6- 8 mennesker. Der er en dejlig lukket gård med terrasse og plads til 4 biler/ båd. Pris: Uge 2.500,- kr weekend - 1.000,- kr + forbrug 2,5 kr pr. KWh. Kontakt Henrik Tanggaard, på tlf: 21385319 og mailadresse: hhtanggaard@gmail.com

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo