danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

100702_garnfisker

Garnfisker i Kongsdalbugten, Mariager Fjord

Er der noget der kan ødelægge en gang god morgenfiskeri er det, at komme ud til fiskevandet, få pakket ud og søsat og så konstaterer, at der er sat garn netop der hvor jeg havde planlagt at fiske.

Tog til Mariager Fjord for at fiske mellem Hadsund og Kongsdalsbugten. Så da jeg ankom at et par hurtigtgående joller længere ude i fjorden.

Var netop kommet lidt ud i vandet, da der "dukkede" en grøn jolle op tæt på land. En lidt ældre herre var i gang med bjerge garn, der var sat meget tæt på land. Så en del blanke fisk komme op i båden. Gætter på det var ørreder, men det kunne selvfølgelig også være multer.

Flere andre var på fjorden og bjerge garn og fisk!

Kan ikke bære både garnfiskeri og fisketurister

Selv om Mariager Fjord er produktiv, kan ørredbestanden ikke holde til et insensivt garnfiskeri og mange fisketurister. Specielt når garnene sættes i strid med reglerne, for tæt på land og tæt på opgangsvandløbene, går det galt.

For mig at se må man vælge om ørrederne skal fanges i garn og oftest sælges sort, eller om man reserverer fiskene til fisketurister fra nær og fjern?

{jcomments on}

 

Visit Mariager Fjord

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16

Fritidshus 2 km fra Stinesminde midt på nordsiden af Mariagerfjord udlejes på uge eller weekend basis. Huset er på 160 m2 med alt som behøves til 6- 8 mennesker. Der er en dejlig lukket gård med terrasse og plads til 4 biler/ båd. Pris: Uge 2.500,- kr weekend - 1.000,- kr + forbrug 2,5 kr pr. KWh. Kontakt Henrik Tanggaard, på tlf: 21385319 og mailadresse: hhtanggaard@gmail.com