danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Fredag den 24. juli 2020.200724 rena browntrout

Når jeg fisker i Rena foretrækker jeg tørfluen. Men da vinden også i dag piv om ørerne valgte jeg at prøve med nymfe!

Norge, Rena.

Så gik der 4 dejlige uger i det skønne Norge og ved dejlige Rena. Har mødt nye fluefiskere og snakket og hygget med gamle bekendte. Sådan er sommeren og det er dejligt!

Med to belastede nymfer!

Fredag fortsatte som torsdag og ugens andre dage: Masse af vind i dagtimerne, og kun få insekter og synlige ørreder, stallinger og helt til at præsentere for mine tørfluer. 

Efter at have brugt dagen på at ryge helt og nyde solen på den dejlige terrasse hvor der er læ for den lidt kølige nordvind, satte jeg sidst på eftermiddagen kursen mod elven og fiskepladserne. 

Vinden fortsatte og i stedet for blot at vente og håbe, riggede jeg min #5 stang til med et rigtigt langt forfang og to belastede nymfer.

Udfordringer med grøde

Vandranunkler og andre vandplanter vokser hurtigt i den næringsrige Rena elv. Og når der skal fiskes med nymfe til fisk man ikke kan se, gælder det om at få nymferne til at fiske tæt på bunden i de områder, og det er oftest de lidt dybere, eller strømfyldte strækninger, hvor grøden (vandplanterne) er minimal. 

Og for at nymferne fisker effektivt, gælder det lige med tørfluen, at de skal drive naturligt med strømmen.

Udfordringer med vinden

Fandt hurtigt ud af at vinden også gav mig udfordringer ved nymfefiskeriet. Placerede båden og satte kædeankeret på kanten af de strækninger, som jeg ønskede at affiske. 

Et er at kaste et par beslastede nymfer bundet på et ekstra langt forfang i frisk vind. Noget andet er affiskningen. Nymferne skal følges på relativ stram flueline uden at deres drev hen over elvbunden og forbi ørreden og stallinger, bliver unaturligt. Også her drillede vinden, bl.a. ved dreje båden i forskellige retninger. 

Prøvede lidt forskelligt, men ville ikke tage chancen og drive et langt stræk nedstrøms der ellers kan være givtigt, da jeg i givet fald så skulle ro mod både vind og strøm for at komme retur. Det orkede jeg ikke.... 

Trods de vanskelige ods lykkedes det at fange og genudsætte to smukke renaørreder. 

På vejen retur kikkede jeg forbi min ven Bjarne Fries, der havde valgt at bruge aftenen ved bålet og afvente om der skulle ske lidt på overfladen efter solnedgang. 

 LÆS MERE OM MIT FISKERI I NORGE...

200724 rena kano

Kanoen og fiskekajakken er populære fartøjer blandt mange her. Og så er der jo også plads til hunden!  

200724 rena deset fjeld skov

På vandoverfladen er der bølger på grund af vinden og kun få fisk stiger til overfladen. 

200724 rena sunset

Først da solen gik ned, aftog den vedvarende nordlige vind.

200724 rena bjarne fries campfire

På vej retur fik jeg hilst på Bjarne Fries, der i stedet for at kæmpe med vinden, valgte at hygge sig ved bålet. Om Bjarne begyndte at fiske efter jeg var holdt, vides ikke...

 

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

rena match hatch

190613 slovenien river

Drømme -og fiskerejse? Min ven Mogens Wagner Cuber bor og har gode kontakter i Slovenien.

Læs mere! 

Pontonbåd Sadan 600x600

Get it on Apple Books Fri download!

youyube logo