danlendeitjanoessv

0
0
0
s2sdefault

Lørdag den 22. juni. Djurland, Stenmarksvej nord for Grenå. Iphonen var sat til vækning 03.30. Det var koldt og gråvejr, men snart var alle fiskeklar. 

130622 Stengaarde2

Jeg sagde til Mong: "Træk nu båden op så den ikke bliver taget af dønningerne og efterfølgende ført til havs af den kraftige fralandsvind". Alligevel gik det galt.... Et øjebliks uopmærksomhed betød, at Mongs pontonbåd med motor grej og diverse udstyr til en værdi på den gode side af de 30.000 kroner, var i frit drev væk fra land....  

Mong! 

Det er aldrig kedeligt når Mong er med på tur. I dag blev det dog lidt for spændende, eller med et mere moderne udtryk; udfordrende!

På trods af advarsler og gode råd, havde Mong ikke sikret sin båd da han skulle op til bilen for at hende lidt grej. Den fuldt udrustede pontonbåd var med vinden snart i fuld fart mod Sverige...

Mens Mon satte i galop, men snart opdagede, stående i vand til kanden af sine waders, at båden var uden for rækkevidde, satte jeg ny personlig rekord i søsætning og kaproning.

Da jeg små hundrere meter fra land nåede den løbske pontonbåd, var gode råd dyre: Hvordan skulle jeg lige få hold i båden og hvordan skulle jeg få båden bukseret ind på land mod den friske vind? Fik hold i fodbøjlende med den ene fod mens jeg fik min svømmefod iført den anden. Byttede fod og fik også svømmefoden på den anden fod... Nu kunne jeg holde fat i åren og med fuld kraftanstrengelse (mod vinden) begynde turen retur mod land og Mong. Det gik meget langsomt og var mere end anstengende. Jeg følte kun, at jeg kom få meter nærmere land i de næste minutter.

Heldigvis havde Torben Fonager, der også havde en motor med i bagagerummet, opfattet "krisen". Også i ny personlig rekord blev motoren monteret og snart var hjælpen på vej! 

Men hvordan transportere man lige en løs pontonbåd uden reb? Prøvede forskellige muligheder og fandt ud af, at vi kunne holde Mongs båd i en "sandwish" som det ses på billedet. Jeg hjalp til med en ene åre og snart var i i stabil fart på vej retur mod land. 

Mon ikke Mong fremover er mere opmærksom på sin sin båd i fralandsvind?

 

130622 Stengaarde1

 Inden det gik galt: Bådende er trukket godt op på stranden for natten. 

130622 Stengaarde3

 Morgenen gav et par ørreder bl.a. til mig og til Lars. Udover ørrederne havde vi allesamme fat i et utal af små sej og torsk! 

130622 Stengaarde4

 Lille og lidt større torsk (Det er Mong i baggrunden) 

130622 Stengaarde5

 Tild til en pause og en morgenpilsner i læ under klinten!

130622 Stengaarde6

 Skål kammerater! Denne gang var det mig der gav øl, men mon ikke Mong er den glade giver på næste tur? 

130622 Stengaarde7

 Super bund og gode forhold!

130622 Stengaarde8

Morgenens begivenheder og måske årgangsøllen har gjort sin virkning. Mon drømmen er våd eller bliver det et mareridt? {jcomments on}

Visit Djursland

Djursland, Randers Fjord, Mariager Fjord, Gudenåen, Glenstrup Sø 

Guide henrik leth

Guide:  Henrik Leth 

  • Baggrund: Mere end 50 års erfaring med fluefiskeri, fluebinding og instruktion. Bor i Randers og har fisket i Mariager Fjord, Randers Fjord,  Djurslandskysten og i Glenstrup Sø siden ’76. 
  • Jeg tilbyder:  Fluefiskeri, kasteinstruktion, fluevalg og affiskning. Guider fra 1 - 5 personer. Vadefiskeri, eller fiskeri fra pontonbåd. 
  • Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtigende snak!

Møn - sydsjælland

Knud Stangegaard

More about Møn and Guide Knud Stangegård.

Møn Guide

Andersen fishing

STÆNGER, HJUL, LINER OG INSTRUKTION!

Testet i Danmark, Lapland, Sverige, Norge, Bosnien og New Zealand. Har rejsetænger til tørflue, nymfe og streamer (gedde) på lager. Du er velkommen til at komme forbi til kik og prøvekast. Ring/SMS 21 26 42 16 for aftale!

Rund fødselsdag, jubilæum eller blot en gave som giver gode minder for resten af livet?

UNIK OPLEVELSE TÆT PÅ NATUREN

Gi' en guidet tur i en meget stabil to-personers Anderson pontonbåd?

Godt placeret i det polstrede formstøbte sæde med benene i hvile stilling, kan den heldige gæst fiske, eller  nyde udsigten til vores kystlinie, solopgangen i horisonten, eller naturen i den smukke ådal!

Gavekort til dagstur i Gudenåen, Randers Fjord, Mariager Fjord eller Djursland. Andet efter aftale.

SÅDAN GØR VI!

Mail dit ønske og jeg vil sørge for at sende et flot signeret gavebevis

PRIS

En heldagstur, morgen / formiddag / eftermidag / aften eller hvad vi nu aftaler koster kr. 2000,- 

En tur på fire timer kr. 1.000,-  Mobilpay: 21 26 42 16