Dag med (mod)vind

Fredag den 23. august 2019.190823 randers fjord kare Thomas sams

Thomas Sams nyder at have Torqedo'en på bagsmækken. 

Randers Fjord.

Vejrudsigten havde lovet os aftagende vind. men da vi søsatte fra pladsen i den bredeste del af fjorden måtte vi tumle med bølger oven på bølgerne. I vindstødende, som var normen, nåede vindstyrken op på omkring de 15 meter i sekundet. 

Med Torqeedo på både den dobbelte Anderson Mosqeeto og på Thomas Sams Speedster, lod vi os i god tro drive og fiske med vinden helt ud til Stenrevet. 

Bådbygger Lars Andersen havde sat sig på bagsædet, mens jeg i dag fik fornøjelsen af at sidde på forsædet. 

Alt tegnede til at det skulle blive til en god dag indtil splitten, der skal sikre at skruen ikke lider overlast hvis den rammer bunden eller en sten, knækkede. Når det sker køre motoren lystigt rundt, mens skruen og båden står stille. Normalt er det ikke noget problem, men i dag havde vi ikke fået en reservesplit og med turen. 

Heldigvis havde Thomas Sams motor, og det var ikke det store ploblem at trække dobbeltbåden de flere kilometer mod vind og bølger. Som det dog fremgår af videoen kom vi sikkert hjem, dog med lidt rigeligt med vandsprøjt fra den urolige fjord. En god test af Torqeedoens ydeevne og batteri kapasitet.

Fiskeriet gav os to mindre ørreder med røde pletter som forhåbenligt får lov til at vokse sig store. 

190823 randers fjord kare pause

Frokost på den nordlige side af Stenrevet inden den våde tur retur mod bølgerne.190823 randers fjord kare trout

Fangede et par stykker af disse smukke rødplettede ørreder som i løbet af sommeren har forladt en af de mindre vandløb for at søge løkken i fjorden.190823 randers fjord kare oars finns

Der blev god brug for både svømmefødder og årer på dagens tur i den friske vind og gode strøm.