To slanke og en blank

100416_stor_orred_randers

Det er sådan de skal være; 80 cm og 6 kilo!

Da jeg ikke er speciel royal, vil fredag den 16. april ikke blive husket for den royale 70-års dag. Nej, udover at det dag var dagen hvor vi præsenterede TRADIUM, eller rettere den nye skole der er opstået på baggrund af fusionen mellem Randers Teknisk Skole og Handelsskolen Minerva, var fredag den 16. april også dagen, hvor jeg fangede en af mine absolut flotteste ørreder i Randers Fjord.

 Nedgængere

Ankom samtidig med at vandet begyndte at falde. Målte i starten temperaturen til 9 grader, men observerede hurtigt, at det vandet på de store lavvandede flader havde en højere temperatur.

Lagde ud med et par nedgængere på mellem 60 og 70 centimeter. Mærkede så en lille opstramning og tog endnu et kast. Fluen blev taget med voldsomt. Ud af vandet, i et voldsom spring kom en blank og bestemt fuldfed ørred til syne.... Tænkte med det samme; den får du ikke! Ørreden fortsatte med overflade akrobatikken; og helt ærlig ved jeg ikke hvor lang tid der gik.... Endelig var ørreden i nærheden af nettet - mit nye specielt designe net fra Fisknat. 

Sjældent har jeg set så flot en ørred! 

100416_en_tynd_orred

En af dagens typiske nedgængere

100416

Isvinteren har været hård ved Udbyhøj Havn!

100416_blank_80_6

Netop landet. Havde i øvrigt ikke noget i mavesækken. Fluen er en All Season med mørk vinge: 

{jcomments on}

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers