Luft uden nærkontakt!

Torsdag den 26. marts 2020.200326 randers fjord dtu boje

DTU AQUA har radiomærket 100 ørred smolt som følges på deres vej ud af åen og fjorden. Spændende at følge udersøgelsen og spændende hvor mange af de mærkede smolt der når levende ud i fjordmundingen.

Randers Fjord, Udbyhøj

Fantastisk årstid hvor hver eneste dag giver nye oplevelser. I dag startede jeg med at nyde et par spurve der interesserede inspicerede mine nyopsatte redekasser. Spændende om det kære par vil tage den nye bolig i brug. Også vores buske og planter har travlt og flere og flere kommer i blomst. I fjorden er silden ankommet, og jeg har hørt om de første hornfisk skulle være fanget... En dejlig årstid, hvis ikke det var for den uhyggelige virus som vi alle skal undgå at blive smittet af eller smitte andre. Statistikken fortæller at jeg som en 68 årig mand bestemt er i risikogruppen. Så både når jeg er hjemme, foretager nødvendige indkøb eller tager ud i naturen, tager jeg alle forholdregler. Håndsprit og plastichandsker er blevet en del af bilens inventar. Jeg køre i denne tid altid alene... Hele tiden skal der tænkes på smitterisikoen. Vi skal passe på hinanden og på os selv!

Når jeg som i dag fisker fra min lille pontonbåd i Randers Fjord, får jeg gode oplevelser, frisk luft og en del motion Altssammen godt for en ældre mand der ønsker at styrke sit immunforsvar og mentale velbefindende. 

Dagens tur startede fiskerimæssigt lidt sløvt. Vandet var faldende og en smule humusfarvet. 

Startede fiskeriet ved Råby Pumpehuset. Fiskede efterfølgende strækningen fra Udnyhøj Havn nord og ud mod Pollene og sluttede med en tur ind i Gammeldybet.

Et par mindre ørreder blev fristet og måtte en tur i nettet inden genudsætningen. Havde også et tungt hug, en ruskende fisk der blev i dybet. Sikkert en større nedgænger som jeg dog ærgeligt nok ikke fik i nettet. 

200326 randers fjord havn

Udbyhøj byder på gode faciliteter og er altid et besøg værd. 

200326 randers fjord lavt vand

Vandstanden var på det laveste sidst på eftermiddagen.

200326 randers fjord stenrev

Stenrevene ved Udbyhøj Nord er et levende bevis på at udlægning af natursten vil fremme blæretang og biodiversitet.