Dans på halen!

Fredag den 7. maj 2021.210507 udbyhoj hornfisk

Hornfiskene er ankommet for nogle uger siden og er nu godt i gang med gydningen over blæretang og muslinger i det lave vand. 

Randers Fjord, Udbyhøj 

Fjordtur med hurtige ørreder og sexlystne hornfisk 

Allerede mens jeg pumpede båden og klargjorde grejet kunne jeg se hornfiskenes leg. En gruppe hornfisk svømmer rundt på et lille område mens rog og sæd udgydes. Den befrugtede rogn synker ned mellem sten, blæretang og muslinger og snart kommer de nye hornfisk til verden.

På turen havde flere hornfisk godt fat i fluen.

Ørreder

Vandet var lige begyndt at falde da jeg ankom. Jeg valgte at drive med tidevandstrømmen ud mod pollene (sandøer/revler i mundingen af fjorden). Den udadgående strøm kan være kraftig og i området er der masser af fødeemner som fjordrejer, tanglopper, kutlinge og børsteorm. Tydeligvis er der langt mere mad til rovfisk , end der er sultne ørreder og andre fisk med samme smag. 

Det lykkes at få lidt ørreder til at tage fluen. Alle ørrederne var fisk, der har været i havet og i fjorden et enkelt år - altså fisk på mellem 40 og 45 centimeter. 

Gudenåens og fjordens ørredbestand er trængt og så længe, vi i vintermånederne ikke kan opleve at alle de fine gyde strækninger i vandløbene bliver benyttet, vælger jeg at genudsætte de ellers velsmagende trinde ørreder. Se den lille video. 

Returnerede så jeg var retur i Randers lidt over fire.

Læs i øvrigt:  Vi har vandet – men fiskene mangler

210507 udbyhoj gldyb

Fjordmundingen byder på spændende oplevelser både under og over vandet. 

210507 udbyhoj havnen

Udbyhøj Lystbådehavn er et aktiv for hele Randers Kommune. Jeg har parkeret på pladsen lige under kranen, og som det fremgår,Fra  er der ikke mange meter til vandet. 

210507 udbyhoj seatrout 

Dagens ørreder lå på mellem 40 og 45 centimeter. Fiskene er som smolt (10 - 13 centimeter) trukket fra vandløbene og ud i fjorden i foråret 2020. 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers