Engang en vores bedste fiskepladser!

Lørdag den 26. marts 2022.220326 randers fjord udbyhoj

Randers Fjord, Udbyhøj: Da jeg ankom faldt vandet en stadig en smule. Mens jeg var ude steg vandet. I baggrunden ses Udbyhøj Lystbådehavn. 

Det eneste der mangler er fiskene!

Med vinden i det nordvestlige hjørne valgte jeg at køre til Udbyhøj Lystbådehavn. 

Spejdede efter om der skulle være andre ude og prøve lykken og kunne med det samme se at jeg havde fjorden for mig selv. 

For blot få år siden ville jeg på samme dag, kunne se en håndfuld trollingbåde og lige så mange vadefiskere, på begge sider af fjorden.

Valgte at lade motoren blive i bilen og i stedet for bruge årerne. Sejlede ind i "Bettedybet" eller "Gammeldybet" som ligger nord for havnen. Specielt i den lave ende (nordlige) var der meget liv i form af kutlinge og orm.

Prøvede forskellige fluer og håbede som altid på at mærke noget liv...

Fisk skal i da ha' så derfor dette minde:

 "28-03-03. Randers Fjord, Stenrevet. Lars Petersen havde også tidlig fyraften så vi var på revet ca. kl. 14.00. Vandet var netop vendt fra faldvand til stigvand. Godt 2 timers fiskeri kastede 6 ørreder af sig - 3 til hver. Derudover fangede jeg en pæn, men udleget fjordskrubbe på fluen. De største af ørrederne målte ca. 45 cm. og var magre, så om en måned!!!! På det lave vand myldrede det af liv..."

Ingen trollingbåde viste sig, men efter jeg havde fisket et par timer dukked er to vadefiskere op. Så heller ikke at de fangede fisk!

 220326 randers fjord orm

Børsteormene har forårfornemmelser og i det lave og lidt varmere vand er der masser af kutlinger.

220326 randers fjord mole sten

Det lille stenrev er anklagt i forbindelse med havnen. Blæretang og ikke mindst en stor mænge kutlinge og fiskeyngel nyder godt af de forde det kunstige rev giver. 

220326 randers fjord havnen

Sluttede dagens tur med at affiske området omkring stenrevene nord for Lystbådehavnen. 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers