Første tur til fjorden!

Tirsdag den 2. marts 2022.220302 randers fjord lars kaster

Randers Fjord: Første dag efter fredningen sammen med bådbygger Lars Andersen. Sigtbarheden er nedsat og det er bidende koldt. Fiskede dog 2,5 time. 

Premiererfiskeri i den tomme fjord

Af en eller anden grund er fredningen for Randers Fjord gældende til og med den 1. marts. Sæsonpremieren finder altså sted den 2. marts i modsætning til 1. marts som er det der er gældende for øvrige fiskevande med fredning. 

For nogle år siden var første dag på fjorden en stor dag hvor alle der havde mulighed bare måtte afsted....  I dag er det anderledes, og vi mødte hverken trollingbåde eller lystfiskere i waders... Vi mødte heller ikke nogle af de garn, vi så mange gange har forbandet.

Når der ikke er flere ude skyldes det ganske enkelt, at der mangler fisk!

Fiskede i det lave vand nord for Grund Fjord. Området var tidligere en god vinterplads hvor ørrederne nød godt af lav saltindhold og god adgang til føde. 

På den politiske dagsorden

Tirsdag den første marts behandlede Miljø og Teknik Udvalget. Et enigt udvalg besluttede at fastholde fokus på sagen, som igen kommer på dagsordenen ved et kommende møde. LÆS MERE HER

Den første marts var også dagen hvor ministeren ved at bevilge et par millioner kroner udsatte den nødvendige regulering af de alt for mange skrav, som er en af de væsenlige årsager til at fiskebestanden i den nedre del af Gudenåen og i fjorden er kollapset. Alle overvintrende arter er ædt i bund  af den dygtige fugl, som bl.a. i nedre del af Gudenåen og i havneområde er uden fjender og totalt dominerende. 

LÆS MERE OM MINISTER LEA WERMELIN's (manglende) skarv politik. LÆS HER

Dagens tur

Fiskede et par timer uden de store forventninger. Men det er jo dejligt at komme ud specielt i vores dejlige fjord.... I løbet af godt 2,5 time blev det da også til kun et enkelt hug.

Da vi kom i land og jeg satte kursen mod Randers klarede det op og resten af dagen blev solrig. 

220302 randers fjord skarv

I Randers Fjor er der en stor bestand af skarv som året rund jagt sig st godt måltid. Specielt i havneområdet er skarven synlig, og de mellem 300 og 500 skarv æder dagligt 150 til 200 kilo fisk. 

220302 randers fjord navigation

Med App'en til min VW Caddy kunne vi let finde den smalle kanal og indsejlingen til søsætningspladsen.

220302 randers fjord sejler

Havgusen og tågen nedsatte sigtbarheden. Fandt dog indsejlingen til vores søsætningsplads. 

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers