Fast fisk, afhoppere og multer!

100806_hl_udbyhoj_morgen_orred

Dejlig morgenørred fra Udbyhøj i Randers Fjord

Med god vejrudsigt var det ikke nogen sag igen at komme tidligt ud af sengen. Havde en aftale med Claus Kaad og Lars (linekurv) Mathiessen om at mødes ved Udbyhøj Havn kl. 05.00. Da vi ankom var vandet svagt stigende. Vi startede med at fiske over mod Gammeldybet.

Der skulle ikke gå ret mange kast før en Lars havde en god fisk på fluen. Selvom der blev fightet efter alle kunstens regler, sagde ørreden "farvel" umiddelbart inden den skulle nettes. Det blev også til hornfisk følgere inden jeg observerede en fisk igang med jagten på det lave vand. Fluen blev taget hård og voldsomt som jeg allerbedt kan lide det! Ørreden gjorde hvad den kunne, men måtte til sidst en tur i nettet.... En dejlig blank og trin fisk!

Besluttede samtidig med at vandet vendte, at fiske langs den nordlige del af sejlrenden. Det blev her til endnu nogle ørreder i mindre størrelse og et par hornfisk. Igen var Lars uheldig og mistede på denne strækning igen et par fisk.

100806_udbyhoj_frokost

Vi har spist frokost ved "Sækken". Bemærk at revlen har flyttet sig nogle meter ind i fjorden. Fjordmundingen er et meget dynamisk område!

Multer

Krydsede fjorden og konstaterede med det samme at der i området omkring "Sækken var en del forvirrede og sædvanligt sky multer. Fik hurtigt anrettet lidt frokost (kopnudler) og gik i gang med fiskeriet. 

Multerne var meget i bevægelse og helt tydeligt ikke i gang med at fouragerer. Forsøgte dog med forskellige fluer.... Fandt endeligt nogle seriøse multer lidt længere inde i fjorden. Desværre blev der samtidig skuet lidt op for vinden, hvilken fik multerne til at indstille spiseriet og der derved mindste fangst chancerne. 

Så sælen, marsvinene og fangede i stedet endnu et par mindre ørreder og oplevede at Lars igen mistede en ca 45 centimers fisk....

{jcomments on}

Lignende artikler:

© 2023 - brakvand.dk - Henrik Leth - Skytten 118 - DK-8920 Randers